14 Ιουν 2007

Γενικότερα για το TR σέρβερ.

Όπως ξέρουμε το Ogame λειτουργεί σε διάφορες χώρες. Ένα από αυτά τα σέρβερ είναι και το Τούρκικο το οποίο εδώ και 3 χρόνια περίπου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μια πολύ μεγάλη μάζα παιχτών που ανάγκασε την GF να ανοίξει πέρα από 40 uni. και να απασχολήσει στο TEAM πάνω από 70 άτομα για την ομαλή λειτουργία του.

Εγώ σε αυτό το τόπικ θα ήθελα να συμβάλλω στη δημιουργία ενός προφίλ Τούρκου παίχτη.

Game Play

-Στο ξεκίνημα το παιχνίδι και γενικότερα κυλάει με γρήγορους ρυθμούς.
Από την αρχή του παιχνιδιού υπάρχει έντονη αίσθηση κυριαρχίας η οποία βοηθάει στην πολύ γρήγορη εξέλιξη του λογαριασμού. Έχουν δημιουργηθεί άπειρα τόπικ στα φόρουμ τα οποία έχουν βοηθήματα για τα αρχικά βήματα και για τις σωστές στρατηγικές στο ξεκίνημα

-Πλήρης γνώση του παιχνιδιού και σε αρκετά υψηλό επίπεδο όπως επίσης και πολύ κατατοπιστικό φόρουμ σε ικανοποιητικό βαθμό απαντήσεων.


-Υπάρχει το ονομαζόμενο κυνήγι το οποίο μπορεί και να περιμένει και 1 μήνα ένας παίχτης να κρασάρει κάποιον.(Βεντέτα)

-Eμμονή μεταξύ παιχτών στο να κάνουν επιθέσεις έως ότου καταστρέψουν τελείως τον αντίπαλο παίχτη που αυτό συνήθως καταλήγει με τιμωρία Bashing. (Ίσως και από τα σερβερ με τον υψηλότερο βαθμό)
-Έντονη αίσθηση εκδίκησης.
-Κυριαρχούν προκλήσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων εντός παιχνιδιού σαρκασμοί και σκληρή γλώσσα που προβληματίζει μερικές φορές και τους χειριστές.

-Το παιχνίδι έχει παρασύρει αρκετά άτομα συμβάν το οποίο είχε απασχολήσει και τον Τουρκικό Τύπο και είχε τρομερή κριτική από την κοινή γνώμη μέχρι που είχε φθάσει σε σημείο που υπήρχε το κουτσομπολιό μεταξύ παιχτών ότι θα τερματιστεί η λειτουργία του παιχνιδιού στη χώρα.

-Έντονη αίσθηση συμμαχίας.
Η συμμαχία αποτελεί το παν για τους περισσότερους παίχτες. Θεωρείται ότι δεν αλλάζει ότι δεν προδίδετε και ότι δεν είναι εύκολο να παρατήσει κάποιος τη συμμαχία του ή να την προδώσει. Όπως επίσης και άλλες συμμαχίες δεν δέχονται εύκολα άτομα από άλλες κυρίως αν το σερβερ είναι σχετικά παλιό.
Αρκετά άτομα υψηλής κατάταξης έχουν καταλήξει στον πάτο της κατάταξης λόγο τέτοιων αλλαγών. Υπάρχει και το άλλο άκρο το οποίο είναι ότι υπάρχει μια συνεχόμενη αναζήτηση να βρεθεί κάποιος τρόπος να μπει ένα μέλος εχθρικής συμμαχίας για να καταφέρει να πάρει πληροφορίες ON/OFF και άλλες χρήσιμες πληροφορίες εντός συμμαχιών.Όλος αυτός ο φόβος οδηγεί τις συμμαχίες τις περισσότερες φορές να δημιουργήσουν μια δεύτερη συμμαχία ονομάζοντας τη academy. Με αυτόν τον τρόπο και εμποδίζουν το ενδεχόμενο να πάθει ζημιά ο μητρικώς πυρήνας αλλά και μαζεύουν άτομα ξένα για να έχουν μια δικλίδα ασφαλείας.
Μετά από κάποιο καιρό κάποια από αυτά τα άτομα πηγαίνουν στην μητρική κάποια παραμένουν και κάποια φεύγουν.
Η συμμαχίες συνήθως είναι ισορροπημένες (toplist 50 και πάνω) ~20-30 παίχτες.
-Στα παλαιώτερα σέρβερ κυρίως υπάρχουν σημεία μέσα στα συστήματα τα οποία κυριαρχεί κάθε συμμαχία (τα λεγόμενα πόστα) στα οποία δεν μπορεί να πάει ένας παίχτης έτσι εύκολα και να κάνει αποίκηση.
Συνήθως υπάρχουν όρια για να μπει κάποιος σε συμμαχία π.χ στην κατάταξη στον στόλο πολλές φορές και κάποιος γνωστός ο οποίος συστήνει ένα νέο άτομο.
Υπάρχει μεγάλη βοήθεια από την συμμαχία για τους παίχτες που έχουν χάσει τον στόλο τους ή έχουν δεχθεί μεγάλη επίθεση.

-Πολλές συμμαχίες έχουν κανονίσει συναντήσεις στην πραγματικότητα κάτι το οποίο βοηθάει στο να υπάρχουν ισχυρότεροι δεσμοί πέρα από ένα online παιχνίδι.

Cheating

-Έχουν κάνει άπειρες προσπάθειες έτσι ώστε να ξεγελάσουν το παιχνίδι και να παίξουν κατά των άλλων παιχτών κάτι το οποίο βοήθησε περισσότερο στην εξέλιξη του παιχνιδιού παρά αυτών. Μάλιστα υπήρχε και μια συμπαθητική παρουσία ενός παίχτη που δεν τα έβαζε ποτέ κάτω στο να προσπαθεί να κλέψει και να βρει τρόπους Multi στο κάθε σύμπαν κάτι το οποίο τον βοήθησε να αφήσει όνομα στην ιστορία του Τούρκικου Ogame .

Παρουσία παιχτών εκτός TR σέρβερ :

-Έχουν ένα περίεργο τρόπο στο να μπαίνουν σε ξένα σέρβερ και να συσπειρώνονται προκαλώντας τους αντιπάλους με κάθε τρόπο ώστε να αφήνουν σε δύσκολη θέση και τους άλλους παίχτες αλλά και τους χειριστές. Βεβαίως αυτά τα άτομα συνήθως αποτελούν την μειοψηφία και δεν μας δίνει μια συνολική εικόνα ότι όλοι οι παίχτες είναι έτσι.

Υπάρχουν και κορυφαίοι παίχτες οι οποίοι ξέρουν πραγματικά το κάθε τι περί Ogame επίσης και συμμαχίες που έχουν αποδείξει την αξία και την εμπειρία τους αντιπροσωπεύοντας την χώρα τους.Όπως κάθε χώρα που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο.

Γενικότερα :

Είναι μια κοινότητα που απολαμβάνει κάποιος σαν παίχτης παίζοντας. Όσο και παράξενο να ακούγετε σπρώχνει κάποιον στα όρια του έτσι ώστε να επιβιώσει και να ζήσει τις συνθήκες και την ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να προσφέρει ένα browser game στο έπακρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: