15 Ιουν 2007

Ανάκληση Στόλου


Το σενάριο εργασίας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το εξής:

Στείλατε όλο το στόλο σας σε επίθεση και ο αμυνόμενος έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα (PM) στο οποίο αναφέρει ότι είναι Online...

  1. Η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι να στείλετε Κατασκοπευτικό Στέλεχος και να κάνετε έναν έλεγχο στους πόρους του, στις τεχνολογίες και στην άμυνα του. Εάν ο αντίπαλος έχει άμυνα η οποία θα προκαλέσει ζημιά στον στόλο σας ξανασκεφτείτε την αναλογία κέρδους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι θα κάνει τα πάντα για να μην σας αφήσει τίποτα.
  2. Υπάρχει ενδεχόμενο ο αμυνόμενος να έχει στείλει στόλο από άλλο κοντινό πλανήτη ο οποίος αθροιστικά να έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει και ίσως να κερδίσει την μάχη εις βάρος σας (ninja). Ελέγχουμε τους υπόλοιπους κοντινούς πλανήτες του αμυνόμενου. Ελέγχουμε και τις υπόλοιπες αναφορές πλανητών και κυρίως την αναλογία δευτερίων στις άλλες αναφορές. Ελέγχουμε στα στατιστικά τον στόλο του αμυνόμενου και από τις αναφορές αφαιρούμε τους Ηλιακούς Συλλέκτες. Έτσι έχουμε μια συνολική εικόνα για το μέγιστο μέγεθος του στόλου του.
  3. Ελέγχουμε στην περιοχή του και στην περιοχή μας αν υπάρχει σύμμαχος του συγκεκριμένου παίκτη, που μπορεί να είναι δυνατότερος από εμάς. Στην περίπτωση ACS δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, διότι αφήνοντας να ολοκληρωθεί η επίθεση μας σε παίκτη που μας έχει πει ότι είναι Online, του δίνουμε τη δυνατότητα να ξέρει ακριβώς τον χρόνο επιστροφής μας. (κάτι που μπορεί να υπολογιστεί και από κοντινή σελήνη ενός δυνατότερου ή ανεξάρτητης δύναμης, συμμάχου του. Επομένως μπορεί να καταδικάσουμε τον στόλο μας χωρίς λόγο και αιτία και στη συνέχεια να μην έχουμε καμία διαθέσιμη επιλογή για να σώσουμε τον στόλο μας.
  4. Επιλέγουμε την ανάκληση του στόλου μας κάνοντας "τη ζωή τους δύσκολη" με υπολογισμούς κλπ. Είναι πολύ πιο δύσκολο και θέλει αρκετή μαεστρία και την παρουσία Σελήνης (και μεγάλων ποσοτήτων δευτερίου) για να βρεθεί η σωστή ώρα επιστροφής του στόλου μας).

Δίκαια ίσως θα πείτε ότι είναι πολύ σχολαστικά τα στάδια αυτά και χάνει την αξία της η επίθεση. Τις συγκεκριμένες ενέργειες όμως πρέπει να τις κάνουμε όταν υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ρισκάρουμε όλο μας τον στόλο για μια επίθεση.


Υστερόγραφο:

Αν είστε σε πόλεμο με κάποια συμμαχία και δεν σας ενδιαφέρει αν θα πάρετε ύλες που θα εξασφαλίσουν τα έξοδα σας, τότε κάνετε ότι θέλετε!


Hint:

Πολύ χρήσιμο θα ήταν να κάνετε επιθέσεις με 90% ταχύτητα (μειωμένη), το οποίο είναι κάτι που μπερδεύει και δυσκολεύει τους αντιπάλους σας, όταν προσπαθούν να υπολογίσουν τους χρόνους σας για ninja!


Ας δούμε όμως και την άλλη όψη του νομίσματος...

Ένας εναλλακτικός τρόπος στρατηγικής, στην περίπτωση που είστε ο αμυνόμενος και κάποιος άλλος παίκτης σας στέλνει Κατασκοπευτικό Στέλεχος, προμηνύοντας πως αργότερα θα ακολουθήσει επίθεση προς τον πλανήτη σας είναι θα μπορούσε να διαρθρώνεται ως εξής:

  • Μην ξεχνάτε ότι είστε σε πλεονεκτική θέση απέναντι σ' αυτόν που κάνει επίθεση (εφόσον είστε online τη δεδομένη στιγμή).
  • Στέλνοντας του πίσω Κατασκοπευτικό ή προσωπικό μήνυμα (PM) το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην σας επιτεθεί. Θα του δώσετε όμως ένα "πάτημα" για τις ώρες που είστε online. Φανταστείτε να το κάνει δέκα φορές την ημέρα και να του απαντάτε... Την 11η φορά που δεν θα απαντήσετε θα σας επιτεθεί, διότι κατά 99% θα είναι σίγουρος ότι είστε offline. Γι' αυτό προτιμότερο είναι να μην του απαντήσετε και να τον αφήσετε να ολοκληρώσει την επίθεση του και εσείς απλά να "σηκώσετε" τα πλοία σας, να χρησιμοποιήσετε την παραγωγή σας κ.ο.κ.
  • Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορέσουν ούτε να μάθουν τις ώρες που είστε online και θα έχουν ξοδέψει του κόσμου το δευτέριο... και θα τους έχετε και στο "χέρι" για κάποιο ομαδικό (ACS) ninja! Ενδεχομένως θα εκνευριστούν και ίσως κάποια στιγμή να τα παρατήσουν και να σταματήσουν να σας κυνηγούν!


Μ' αυτόν τον τρόπο δίνουμε 50%-50% βάρος και στις δυο πλευρές. Σίγουρα όμως συνεισφέρει σε μια μάχη η καλή παρακολούθηση του στόχου, οι σωστοί υπολογισμοί, το κέφι, αλλά και πολλά άλλα πράγματα.

Οι απόψεις μου είναι καθαρά από προσωπικές εμπειρίες και δεν αποτελούν ένα και μοναδικό πρότυπο άμυνας-επίθεσης. Το παιχνίδι σας προσφέρει άπειρους τρόπους στρατηγικών που μπορείτε να εφαρμόσετε. Καλή σας συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: