26 Νοε 2006

el OGame Bulletin #001

Ogame pictureΤο OGame είναι ένα διαδικτυακό (online) παιχνίδι στρατηγικής MMOPRG με πάνω από δύο εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως. Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού έγινε από την γερμανική εταιρία Gameforge GmbH, η οποία το συντηρεί μέχρι και σήμερα. Η αρχική του έκδοση ήταν στα γερμανικά, ενώ αργότερα δημιουργήθηκε και η διεθνής, η οποία είναι στα αγγλικά. Εκδόσεις του παιχνιδιού υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες, όπως η πορτογαλική, η ισπανική, η ρωσική κ.α.

Η γερμανόφωνη έκδοση του παιχνιδιού έχει σήμερα (Νοε. 2006) εξήντα διακομιστές που ο καθένας αποτελεί ένα ξεχωριστό "σύμπαν" (Universe), ενώ η διεθνής αγγλόφωνη έκδοση έχει είκοσι έξι διακομιστές. Η εταιρεία είχε καταχωρήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση ogame.gr αρκετά νωρίς και κατάφερε το Γενάρη του 2007 να θέσει σε λειτουργία και μια ελληνόφωνη έκδοση του παιχνιδιού.

Η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι δωρεάν και κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να έχει έναν λογαριασμό ανά Universe. Παράλληλα διατίθεται και μια συνδρομητική εκδοχή του παιχνιδιού με χρέωση πιστωτικής κάρτας, που κοστίζει περίπου 3,00€ το μήνα και προσθέτει επιπλέον δυνατότητες στη διαχείριση του λογαριασμού. Η επί πληρωμή συμμετοχή ονομάζεται Commander και δίνει το δικαίωμα στο χρήστη να συμμετέχει και στο prOgame, μια εκδοχή Universe του Ogame, που εξελίσσεται με ταχύτερους ρυθμούς (speed x4) από ένα συμβατικό Universe.

Το Σεπτέμβριο του 2006 η Gameforge GmbH έθεσε σε λειτουργία το beta Universe, μια εκδοχή του παιχνιδιού για την έρευνα και την αντιμετώπιση προβλημάτων (bugs) και αστοχιών του λογισμικού του. Όπως σε κάθε άλλο Universe έτσι και στο beta Universe η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά παρουσιάζει σημαντικές διαφορές, όπως η ταχύτητα εξέλιξης (speed x5), η απουσία διαχειριστών (Game Operator - GO), η κατάργηση του bashing rule, η αυτόματη ενεργοποίηση του Commander για όλους τους συμμετέχοντες κ.α.



Credits: OGame Pic (c) by ~Lee-Xai on deviantART

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

From the moment the first Mercedes-Benz CLS four-door "coupe" was introduced to the public, other German luxury automakers hit the drafting board. According to the German auto experts at AutoBild, Audi is just over a year away from unleashing its own cleverly packaged sedan.
carwadontester981

Ανώνυμος είπε...

Hi guys,

Do you want to play solitaire online?
[url=http://sprintsolitaire.com]SprintSolitaire[/url] is the best place to play solitaire online!

With exclusive Solitaire variation like Klondike you will always get a new challenge!

Are you ready to play klondike solitaire?

Click here to [url=http://sprintsolitaire.com]play solitaire online[/url]

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν οι πολύτιμες πληροφορίες, να προσφέρει σε άρθρα σας. Μπορώ να σελιδοδείκτη weblog σας και διαθέτουν τα παιδιά μου δοκιμή μέχρι εδώ γενικά. Είμαι ελαφρώς θετική πρόκειται να ενημερώνονται πάρα πολλά νέα πράγματα εδώ από οποιονδήποτε άλλο!