16 Ιουν 2007

Σκέψεις και πορεία ενός Ogamer (bikerboy)

Ξεκίνησα να παίζω πρίν απο περίπου 1 χρόνο και κάτι το Ogame, πρίν απο αυτό είχα δοκιμάσει πολλά παιχνίδια όπως (bitefight-metaldamage-monsters game-vendetta1923) και διάφορα άλλα.

Αυτό που με κράτησε στο Ogame απο την πρώτη στιγμή είναι ότι δέν είναι ένα "ξερό" παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα ! Παράδειγμα άν κάποιος σου κάνει επίθεση έχεις διάφορες εναλλακτικές να τον αποφύγεις και γενικά ελίσσεσαι μέσα στο παιχνίδι, κάτι το οποίο το καθιστά εξαιρετικά στρατηγικό και τεχνικό σε σχέση με τα υπόλοιπα browser based games.

Αφού ξεκίνησα το παιχνίδι λοιπόν σάν νέος και εγώ ψαχνόμουνα να δώ το τί το πώς το γιατί (ακόμα μαθαίνω βασικά) , και βεβαίως το πώς θα αναπτυχθώ.

Εκείνη την εποχή υπήρχε ακόμα το "probe raiding" και μετά απο λίγο σταμάτησε ευτυχώς δλδ για τους κακομοίρηδες που είχαν γίνει φαρμάρες και δέν μπορούσαν να παίξουν, και δυστηχώς για τους "μεγαλοκαρχαρίες" γιατί τους κόπηκε το εύκολο μεζεδάκι.

Μετά απο λίγο καιρό μπήκε στο παιχνίδι και το θωρηκτό, το οποίο άλλαξε πολλά μέσα στο παιχνίδι όπως συνθέσεις στόλων τα rapid fire τον τρόπο παιχνιδιού κ.α.

Εγώ κατα κύριο λόγο τότε ήμουν miner (αυτός που φτιάχνει μόνο ορυχεία-κτίρια-έρευνες-μεταγωγικά), τόσο γιατί είναι εύκολος τρόπος παιχνιδιού, όσο και γιατί δέν ήξερα να παίξω και ακόμα μάθαινα.

Και για του λόγου το αληθές μου την είχαν σπάσει κιόλας γιατί μόλις πήγαινα να φτιάξω 25 καταδρομικά ερχόταν ο άλλος με 300 καταδρομικά και μου τα έσπαγε για σπάσιμο. Έμαθα λοιπόν να κάνω καλό σώσιμο στόλου και αποφάσισα να κάνω μαζική παραγωγή ου το σώστε άν μου έκανε επίθεση πάλι να είχε χασούρα αντί για κέρδος.

Τελικά κατάφερα να κάνω ένα μικρό καλό στολάκο όχι για να κάνω επθέσεις , (ποτέ δέν έκανα επιθέσεις εκτώς κι'άν είχα λόγο να κάνω) για τον μοναδικό λόγο του ότι ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κάτι καλό σ'αυτό το παιχνίδι και εάν πάω να τον "σπάσω" του καταστρέφω όχι μόνο το παιχνίδι αλλά και την δουλειά 4-6 ακόμα και 1 χρόνου, και ο μόνος λόγος τελικά που έκανα τον στόλο είναι για να μπορώ να αντικρούσω τυχόν επιθέσεις η ακόμα και να "κλειδώσω" κάποιον που μου επιτέθηκε στην επιστροφή.

Δυστηχώς η ευτυχώς όπως και παντού, έτσι και στο Ogame θα βρεί κάποιος διάφορους χαρακτήρες ατόμων, ότι ψάχνεις μπορείς να το βρείς. Από τους ποιό επιθετικούς που το κάνουν για πλάκα και δέν τους νοιάζει άν κάθετε άνθρωπος πίσω απο το μόνιτορ , μέχρι και τους ποιό δίκαιους.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι όταν προσπάθησα να κάνω τεχνολογία βαρυονίων στο Uni22 με είδε ένας ο οποίος μου στέλνει μήνυμα και μου λέει στα Αγγλικά "Δέν θα κάνεις την τεχνολογία !" του λέω αυτόματα "Γιατί" , και μου απαντάει "Γιατί έτσι μ'αρέσει".

Απο εκείνη την στιγμή και μετά μου γύρισαν οι βίδες ! Το γεγονός του ότι είσαι καλός δέν σημαίνει αυτόματα ότι είσαι και "εδώ πεύτει λογοκρισία" :P απο τότε το έχω βάλει στόχο να τον πετύχω όπου και να είναι ότι και να κάνει μόνο και μόνο για να του αποδείξω ότι το να το παίζεις ψευτοτσαμπουκάς επειδή ο άλλος έχει μικρότερη δύναμη απο εσένα αυτό δέν σημαίνει ότι μπορείς να τον κάνεις μπαλάκι ότι ώρα θές.

Γενικά κάτι τέτοιοι τύποι δέν έχουν ακόμα καταλάβει ότι στο Ogame εκεί που είσαι ψηλά, σε κλάσματα έχεις τσακιστεί όσο ποιο χαμηλά όσο δέν θα φανταζόσουνα. Γενικά μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν άτυπα και άγραφα πράγματα που εάν δέν εναρμονιστείς με αυτά δέν θα κρατήσεις και πολύ μέσα στο παιχνίδι.

Το χειρότερο απο όλα πάντως είναι η υπεροψία ενός παίχτη ! Αυτό τον οδηγεί σε μία πλασματική σιγουριά και με απόλυτη βεβαιότητα στο να κάνει κάποιο λάθος και μόλις γίναι αυτό, τότε με μαθηματική ακρίβεια έχει πέσει και απο τον θρόνο που νόμιζε ότι είχε κάτσει.

Μετά απο μπόλικους μήνες παιχνιδιού στο Uni22 και μετά απο διάφορες εντάσεις και μάχες με τον εν λόγο τύπο και την συμμαχία του, μας ήρθε και το Ελληνικό Ogame ! Μέσα στην απόλυτη χαρά εγώ που θα έπαιζα το παιχνίδι που μ'αρέσει στην γλώσσα μου πάω και γράφομαι σχεδόν απο τους πρώτους.

Αρχίσαμε και παίζαμε λοιπόν και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα άρχισε να δείχνει ο καθένας και το τί θέλει απο το παιχνίδι και το πώς αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους. Με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα ότι αυτοί που ήξεραν να παίζουν είχαν τσακίσει στην κυριολεξία αυτούς που δέν ήξεραν ! Πού πάς ρε κύριος? Και εγώ ξέρω να παίζω αλλά δέν πειράζω αυτούς που δέν ξέρουν ! Κοροϊδο? Ναί μπορεί να είμαι, αλλά σέβομαι αυτόν που δέν ξέρει να παίζει ! Γιατί? Γιατί άν τον σπάσεις απο τώρα χωρίς να ξέρει σχεδόν τίποτα απο το παιχνίδι κάνεις ζημιά στο παιχνίδι και στην Ελληνική κοινότητα του Ogame ! Γιατί? Γιατί μόλις τα παρατήσουν και φύγουν θα μείνουμε εγώ εσύ και ο κούκος ! Και θα χτυπιόμαστε μεταξύ μας ανούσια και χωρίς να έχουμε να αποδείξουμε απολύτως τίποτα και όλα αυτα γιατί εσύ τους έδιωξες με τον τρόπο σου και δέν υπάρχει ανταγωνιστηκότητα.

Ευτυχώς πάλι που δέν το κάνουν πολλοί παίχτες αυτό και τους αφήνουν να παίξουν η τους βοηθούν κι'όλας είτε με πόρους είτε με συμβουλές τί να κάνουν και τί να μήν κάνουν.

Το κακό για μένα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στο παρασκήνιο τα οποία τα έχουν φέρει διάφοροι απο το Ogame.org ! Άστα πίσω ρε μεγάλε ! Άλλο Uni εκέινο άλλο το Ελληνικό ! Και όπως πάντα σάν κλάσσικοί Έλληνες θα δείξουμε το ταμπεραμέντο μας και την ειδηκότητά μας στην ειρονία στο να είμαστε εριστικοί , επιθετικοί μέχρι εκεί που δέν παίρνει και ότι άλλο θές, μόνο και μόνο "γιατί έτσι μας αρέσει" !

Κάθομαι και βλέπω ορισμένουςπου χρησιμοποιούν κάποια "tag" συμμαχιών (το όνομα τους δηλαδή) πρός το όφελός τους. ΕΛΕΟΣ ρε σείς ! Πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμα για να πάτε ψηλά σε ένα παιχνίδι? Παίχτε με την αξία σας κύριοι και όχι με πλάσματικές εντυπώσεις του τί είστε και τί δέν είστε ! Ξέρουμε ποιοί είσασταν τότε και πού και ποιοί το παίζουν τώρα παλιοί με ξένες πλάτες και ξένο όνομα !

Εγώ παρακαλάω όμως ένα πράγμα ! Να γυρίσουν αυτοί οι παλιοί πίσω και να σας δώσουν το μάθημα που αξίζετε για να μάθετε να μήν χρησιμοποιείτε ένα όνομα που δέν έχετε παλέψει να το κάνετε αυτό που είναι παρά μόνο το βρήκατε έτοιμο και το εκμεταλλεύεστε.

Ναί και εγώ παίζω στο Uni που ξεκίνησαν όλα (σχεδόν όλα) , αλλά δέν βγήκα ποτέ να το φωνάξω ώς πρός το όφελός μου.

Αυτοί που το αξίζουν για μένα το συγκεκριμένο "tag" είναι πάνω απο όλα (δίκαιοι παίχτες - παίζουν με ευγενή άμιλλα - ΄δεν χρησιμοποιούν το "tag" τους για να δειχτούν , και ότι άλλο συνεπάγεται σε έναν σωστό παίχτη).

Όλα τα ανωτέρω δέν είναι σε καμία περίπτωση κάκίες, είναι αποτύπωση γεγονότων και πραγμάτων για να μήν νομίζουν ορισμένοι επίδοξοι "παλιοί" ότι κάποιοι δέν ξέρουν.

Γενικά το Ogame για εμένα είναι να παίζεις για την παρέα να παίζεις γιατί είναι εθιστικό σάν παιχνίδι και γενικά να περνάς καλά ! Αυτό προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν ποιό καλά γίνεται. Και στην τελική άν με σπάσουν σιγά και τί έγινε? Θα τα ξανακάνω ακόμα καλύτερα απο πρίν !

Γι'αυτό όσοι θέλετε να τα παρατήσετε επειδή σας την έσπασαν στο παιχνίδι η κάτι άλλο (εξαιρούνται σοβαροί λόγοι) , να μήν το κάνετε ! Νά συνεχίσετε να παίζετε για να περνάτε καλά με την παρέα σας , χαβαλές να γίνεται εν ολίγοις.
Και για να μήν σας κουράσω άλλο (πρέπει να κάνω και τα σκαφάκια μου :P ) ,

θα δανειστώ κάτι που είπε ένας πραγματικός παίχτης ο οποίος αξίζει πραγματικά να φέρει το εν λόγω "tag" που σας έλεγα.

Και πάει κάπως έτσι ......... "Οι πόροι κερδίζονται είτε με τα ορυχέια είτε με τους ανακυκλωτές είτε με την βία (επιθέσεις). Οι πραγματικές φιλίες και ο σεβασμός όμως όχι ! Πρέπει να παλέψεις πραγματικά για να τα κερδίσεις."

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Πρωτα απ ολα να πω ενα μεγαλο μπραβο στο παιδια για αυτη τους την προσπαθια και αν μου επιτρεπουν να κανς μια υποδειξη, οτι θα θελαμε περισσοτερα αρθρα, παρασκηνια, αποψεις παρα οδηγους για το ogame. δηλαδη να ξεπερασετε τα τετριμενα και να κανετε ενα πραγματικα δυνατο εναλακτικο blog για το ogame που θα γινει κεντρο αναφορα (κοινος οχι παλι "μια απο τα ιδια"!
Οσο για τις αποψεις του bikerboy τις βρισκω πολυ ενδιαφερουσες αλλα πρεπει να διαφωνησω σε πολλα σημεια μαζι του και κυριως για το θεμα του σεβασμου σε ενα απειρο παιχτη! Με το να κρασαρεις εναν απειρο παιχτη για μενα δεν ειναι δειγμα εληψης σεβασμου! Για μενα το κρασαρισμα ενος μικρου στολου πρεπει να κανει ενα παιχτη να αναρωτηθει για τα λαθη του και να ψαξει για να μαθει , αμα ομως αυτο αποτελεσει αφορμη για να αποχωρησει τοτε το ατομο αυτο δεν ειχε οτι χρειαζοταν για να παιζει και η παρουσια του στο παιχνιδι δεν θα ειχε να προσφερει τιποτα και σε κανενα!
Ακομα πιστευω πως οι περισσοτεροι εμπειροι παιχτες ξεκινησαν να παιζουν στο ελληνικο ogame απο αγαπη για την προσπαθεια αυτη και οχι για να αποδειξουν κατι! Ετσι εκανουν αυτο που νομιζω οτι ειναι σωστο" δεν χαριζονται σε κανενα αλλα ειναι προθυμοι αν τους ζητηθει βοηθεια να την προσφερουν"( ξερω αρκετους που μετα απο κρασαρισμα πηραν υπο την προστασια τουσ το αμυνομενο και τον βοηθησαν οσο μπορουσαν και σε τεχνογνωσια και σε πορους)Βεβαια αυτο πολλες φορες ειχε να κανει και με την σταση του αμυνομενου αφου οι περισσοτεροι σαν ελληναρες που ειμαστε εστελναν μηνυματα του στιλ" τι καταλαβες τωρα ρε, δεν ντρεπεσε να βαρας μικρουσ παιχτες ,κλπ"
Γενικα για μενα το ogame ειναι σαν την ποκα. Για να μαθεις ποκα λενε πρεπει να πληρωσεις! Εγω λες για να μαθεις ogame ρεπει να σε κρασαρουν ή να σε απηλησουν οτι θα σε κρασαρουν!
Και τελος μια ερωτηση για το bikerboy: Γιατι δεν μιλας ανοιχτα και χρεισιμοποιεις ενα "tag" αφου οσοι εχουν ασχοληθει εστω και λιγο με το ελληνικο ogame καταλαβανε ποιους εννοεις!?

bikerboy είπε...

Ο alexander με ρώτησε το παρακάτω "Και τελος μια ερωτηση για το bikerboy: Γιατι δεν μιλας ανοιχτα και χρεισιμοποιεις ενα "tag" αφου οσοι εχουν ασχοληθει εστω και λιγο με το ελληνικο ogame καταλαβανε ποιους εννοεις!?"

Γιατί άν τους τα δώσεις όλα παιδική τροφή δέν έχει γούστο !

Πρέπει να τους κάνεις να ψάξουν να μάθουν ;)

Όσο για το tag ο καθένας καταλαβαίνει όποιο tag θέλει αυτός, τώρα το ποιό tag πραγματικά ενοώ, όπως προείπα άς ψάξουν και λίγο. :)

Ανώνυμος είπε...

διαφωνώ...είναι ένα πολεμικό παιχνίδι και είναι στα πλαίσια του να νικάς άπειρους για να ανέβεις...οι άπειροι έχουν το φόρουμ για να μάθουν, την συμμαχία τους κ.α. ... γιατί αν δεν θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το παιχνίδι να τους σεβαστώ εγώ?
όσο για τα ταγκς, τα κορυφαία αποτελέσματα μιλάνε απο μόνα τους...